2017. jan 31.

Nem Ben Affleck rendezi a következő Batman-filmet

írta: negyedikfal
Nem Ben Affleck rendezi a következő Batman-filmet

Most akkor kezdjük el aggódni? Anélkül, hogy komolyabban kongatni kezdeném a vészharangot, egyáltalán nem tűnik jó előjelnek, hogy a remek direktori képességekkel és kreatív ötletekkel megáldott Ben Affleck nem vállalja magára a rendezői feladatokat . A döntés okáról kiadtak egy homályos PR-szöveg: állítólag a rendezői és színészi teendőket egyszerre nem tudná kellő intenzitással végezni. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy megint „kreatív nézetkülönbség” állhat a döntés hátterében. Habár rendezőként nem is, de színészként láthatjuk a filmben, ugyanis a denevérjelmezt - egyelőre - nem akasztja szögre. Várjuk ki, hogy mi sül ki ebből, de a várakozási mérőm –eddig sem volt túl magasan– a minimumra zuhant.

ban_affleck_batman.jpg

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 31.

Folytatódhat James Cameron és Sarah Connor kapcsolata

írta: negyedikfal
Folytatódhat James Cameron és Sarah Connor kapcsolata

Az aprólékos és precíz direktor egyelőre még az Avatar folytatásaival van és lesz sajnos sokáig elfoglalva, de egy interjúban elejtette, hogy 2019-ben, amikor visszakerülnek hozzá a Terminátor-franchise jogai, szeretne visszatérni a lázadó gépekhez . Szerinte az üzenet , amit megálmodott és közvetített, most a rohanó, gépektől függő világunkban még inkább aktuálissá vált . Remélem, hogy komolyak a szándékai és visszatér a fémtestű gyerekéhez, mert ideje visszaállítani a dicső sorozat renoméját.

james_cameron.jpg

Tovább Szólj hozzá

hírek avatar terminator hollywood james cameron

2017. jan 31.

Poirot öt legjobb esete

írta: negyedikfal
Poirot öt legjobb esete

A klasszikus krimi farvízén tovább evezve a Los Angeles-i rendőrkapitányság ballonkabátos nyomozója után a belga detektív legjobb szürkeállomány mozgató esteit vettem nagyító alá . Agatha Christie regényhősének nyomozásaiban nem csak az a fontos , hogy hogyan követték el a gyilkosságokat, hanem az is, hogy kik tették . Ebből kiindulva az esetek többségében borzasztó izgalmas – nem mellesleg korhű - történetek elevenednek meg a képernyőn. David Suchet pedig legalább annyira kiváló a szerepében, mint Peter Falk.

Cipruskoporsó

A csavaros eszű, megkerülhetetlen belga detektívet a kötelesség ezúttal vidékre szólítja. Egyik jó barátja, a kisváros nagy becsben tartott orvosa a segítségét kéri, mivel Elinor Carlisle-ra a bitófa ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló krimi poirot agatha christie temetni veszélyes david suchet halál a níluson cipruskoporsó veszedelem a romházban

2017. jan 31.

A 200-as szám tele van érzelemmel!

írta: negyedikfal
A 200-as szám tele van érzelemmel!

Ha egy sorozat esetében a 100. epizód jelképezi a nagykorúságot, akkor a bűvös 200-as mérföldkő a boldog gyermekkor végét, a felnőtté válás kezdetét . A szülők - készítők - és a közeli családtagok - nézők - elérzékenyülve lapozgatják a vastag bőrkötéses fotóalbumot, felidézve az együtt töltött hosszú idő minden kedves pillanatát. Gyertek és járjátok körül a legszebb emlékeim virtuális tárlatát. Vigyázat: az írás nyomokban szentimentalizmust tartalmaz!

  Saving people, hunting things. The family business ” – Supernatural

A Winchester testvérek visszatérésénél picit elérzékenyülve gondoltam vissza a kozmikus univerzum legmarkánsabb lényeire, eseményeire, pillanataira. Tény, hogy a sorozat régóta elvesztette ...

Tovább Szólj hozzá

sorozat smallville jóbarátok supernatural így jártam anyátokkal x-akták 200.epizód sikersorozatok tom welling

2017. jan 30.

Mindenki egyért!

írta: negyedikfal
Mindenki egyért!

Aki azt mondja, hogy nincsenek jó magyar filmek, az nem látott eleget mostanában vagy sajnos belefutott egy-két rosszabb választásba. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az amerikai mintára történő történetadaptálásokban még nem jeleskedünk annyira – más humorkultúrát sajátként eladni nem jó elképzelés ( Megdönteni Hajnal Tímeát) -, bár vannak pozitív előjelek arra nézve, hogy a jövőben magyar tollból is születnek kiváló műfaji filmek ( Hurok) . Szerencsére a világ továbbra is aktívan figyeli a magyar filmipar csiszolt gyémántjait, aminek a következő csillogó darabja a Mindenki című rövid dráma.

Nagyon szeretném, ha minél többen megnéznénk!

Deák Kristóf arra képes, amire sok tengerentúli kollégája nem: harminc percben ...

Tovább Szólj hozzá

kritika dráma filmkritika mindenki oscar-díj deák kristóf magyar filmgyártás

2017. jan 30.

Box Office-riadó: M. Night Shyamalan Alice-t is elintézte

írta: negyedikfal
Box Office-riadó: M. Night Shyamalan Alice-t is elintézte

Amerika még mindig mentális zavarban él: a huszonhárom személyiséget magába foglaló Széttörve dominanciája rendíthetetlen , holott egy aranyos kutya és egy zombi vadász is a trónjára tört. Még a Kaptár nagyasszonyának sem sikerült két vállra fektetnie az elmúlt években másodvirágzását élő indiai rendezőt.

Top ötös lista

Split: 26 millió dolláros hétvégi bevétel

A mentális problémákkal küszködő thriller kétségkívül impozánsan kezdett: egy hétvége alatt sikerült meg négyszereznie a készítési költségeket . A hét legnagyobb kérdése, hogy a kezdeti lendület kitart-e a folytatásra. Most már tudjuk: kitartott . A pozitív kritikák és a kedvező nézői reakciók jótékonyan hatottak a film eredményére. A második ...

Tovább Szólj hozzá

split kaptár ryan gosling emma stone széttörve Resident Evil M. Night Shyamalan James McAvoy la la land Hidden Figures Box Office Dog’s Purpose

2017. jan 30.

Taboo 01x04: Elátkozottak Szövetsége

írta: negyedikfal
Taboo 01x04: Elátkozottak Szövetsége

Ebben az újabb remek epizódélményben most először mosták össze arányosan a cselekményépítést és a pulzusnövelő akciót. A story-line szerkezete lehetőséget biztosított arra, hogy minden fontos építőelemet és komponenst - amit eddig külön-külön egységként kezeltek és tálaltak - komplett, kerek egésszé gyúrjanak össze. A sorozat origójának számító információöntésre sem nem lehet panasz. Egyszerre haladtunk és véreztünk. SPOILERES kritika/kibeszélő.

Féltávnál minden ismert bábú a helyén

A saját medvecsapdájává alakította Londont! ” -  Sir Stuart Strange

Érezhetően a készítők magasabb cselekményfordulatra kapcsoltak : az eddigi kocogó tempóról laza, de izomkímélő sprintre váltottunk. Ez cseppent sem volt ...

Tovább Szólj hozzá

kritika sorozat sorozatkritika tom hardy taboo FX

2017. jan 29.

Columbo öt zseniális megoldása

írta: negyedikfal
Columbo öt zseniális megoldása

columbo_gif.gif

A klasszikus krimi kifejezésről nekem a szivarfüstbe burkolózó, viharszürke ballonkabátos detektív arca ugrik be először. Hiába láttam több tucatszor az összes esetét, a mai napig ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel tudok rácsodálkozni a különc, de végtelenül szerethető nyomozó körmönfont módszereire. Könnyed nosztalgiázás gyanánt arra gondoltam, hogy összeszedem Columbo öt igazán leleményes megoldását . Nem volt könnyű a választás, mert szerencsére hatalmas a merítési lehetőség.

 

Columbo: A rock-sztár gyilkosa – Az árnyékod nem csak követ, le is leplez!

Az open credit után a csavaros észjárású és kiváló emberismerettel megírt nyomozót egy tengerparti nyaralóba hívják, mivel holtan találták az egykor körül ...

Tovább Szólj hozzá

columbo krimi klasszikus nyomozás

2017. jan 28.

Újra itt van a nagy csapat!

írta: negyedikfal
Újra itt van a nagy csapat!

Immár tizenkét éve vállvetve küzdök a Winchester-testvérekkel az emberiség jövőéért. Ez idő alatt megküzdöttünk már Démonokkal, Leviatánokkal, Elsőkkel, sőt magával az Ördöggel is. Jártunk a Pokolban, a Mennyben, a Purgatóriumban. Szoros barátságok kötöttek angyalokkal, érdekviszonyok ellenségekkel, sőt a végére még maga Isten is jó fej ivócimborának bizonyult. Lehet ezt még fokozni? Egyáltalán megéri benzinpénzt pumpálni az Impalába? A válaszokért SPOILERES vadászatra indulok!

Több mint egy évtizede tart a harc a sötétség teremtményei ellen

Ha a sorozatfaló barátai társaságomban napirendre kerül a Supernatural, akkor egyöntetűen mindenki az első öt szezont jelöli meg a széria csúcspontjának . Ezzel, ha akarnék, ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 28.

Széttörve-kritika

írta: negyedikfal
Széttörve-kritika

Az identitászavar a végeredményre is kihatott

Előrebocsájtom, hogy M. Night Shyamalan új thrillere nem alaptalanul szolgált rá a nézők hozsannáira és a kiemelkedő anyagi sikerre . Minden megtalálható benne, amit a műfaj megkövetel, mégsem dobtam el tőle teljesen az agyamat. A probléma szerintem az utolsó húsz percben keresendő.

Jó kezdés után elkapkodott végjáték

Lehet, hogy megosztó leszek ezzel a véleménnyel, de M. Night Shyamalan mentális thrillerét nem tartom újszerűnek, zsánerújítónak meg pláne nem. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz lenne, csak ez az óriási siker valahol inkább a műfaj szégyene is, mint a film sikere. Az érdemei elvitathatatlanok, viszont érvényesült a vakok között a félszemű a király -elv. Nagyon-nagyon kevés minőségi thriller készül az ...

Tovább Szólj hozzá

kritika horror thriller filmkritika split széttörve M. Night Shyamalan James McAvoy

2017. jan 27.

Érkezik A sebezhetetlen 2.

írta: negyedikfal
Érkezik A sebezhetetlen 2.

M. Night Shyamalan a siker útján: érkezik A sebezhetetlen 2.

A Széttörve – holnap érkezik a kritika - sikerén felbuzdulva az indai rendező már be is jelentette a következő projektét. Méghozzá a klasszikussá érett sikerfilmjének, A sebezhetetlennek a folytatását készíti elő . Általában nem kultiválom az ilyen kezdeményezéseket, de ha valaki, hát M. Night Shyamalan képes lehet méltó folytatást készíteni.

unbreakable_01.jpg

Tovább Szólj hozzá

hírek sebezhetetlen széttörve M. Night Shyamalan

2017. jan 27.

Szerkesszük együtt! – Ajánló rovat

írta: negyedikfal
Szerkesszük együtt! – Ajánló rovat

Arra gondoltunk, hogy minden héten megjelenhetne egy-két olyan tartalom – kritika/kibeszélő/értekezés/ajánló –, amit ti jelölnétek ki a számunkra. Egyelőre kísérleti jellegű ez a projekt, ha tetszik, akkor állandósulni fog.

Tehát kommentekbe várjuk - filmcím, ha kedvet érzel hozzá, akkor rövid indok, hogy miért - azokat az ajánlásokat, tippeket - műfaji megkötés nélkül - , amiről szeretnétek hosszabban-rövidebben olvasni, és amit mások figyelmébe is ajánlanátok.  Ez nekünk is jó és hasznos, mert olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, ami eddig elkerülte a figyelmünket. Nyugodtan el lehet hagyni Amerikát (sőt!), bármilyen ajánlás jöhet.

movies_6.jpg

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 27.

Az Íjász feltámadt és új kihívásokat keres!

írta: negyedikfal
Az Íjász feltámadt és új kihívásokat keres!

Vallomás : tavaly már kezdtem lemondani a kapucnis hősről. Az évadok lépésről-lépésre épültek le, a történet Oliver Queen fokozatos fejlődése helyett a szirupos szerelmi kapcsolatára fókuszált. A mágiavonal behozatala nagyon karakteridegenként hatott, még úgyis, hogy az Arrowverse szerves bővülésével már megjelent az expozícióba a természetfeletti faktor (metahuman-vonal).  Idén végre nyomtak egy reset gombot , ami borzasztó jót tett Star City őrangyalának. SPOILERES nyílvesszőket lövök ki a továbbiakban.

Vissza a startvonalra

A jelentős változás okát a vérfrissítésben látom . Szerintem az előző csapat - Dig - Thea -Laurel-éra - az évek alatt eléggé megfáradt . Nem nagyon tudtak mit kezdeni már velük, körbe-körbe ...

Tovább Szólj hozzá

kritika sorozat justice league sorozatkritika DC Batman Arrow

2017. jan 26.

Logan dühös, John tüzes

írta: negyedikfal
Logan dühös, John tüzes

Ehhez nincs mit igazán hozzáfűzni, mindkét film elég badass plakátot kapott. Főleg a Rémkirály. A Vin Diesel féle trauma után jól fog esni egy igazi old school, véres öklű akcióorgia . Csak továbbra is próbáljon meg a körülményekhez képest a realitás talaján maradni.

john_wick_poster.jpg

A Logen-nek meg tiszta szívből szurkolok , hogy jó legyen. Hugh Jackman és a karakter is megérdemli , hogy annyi év megaláztatás után tisztességes búcsút kapjon. Csapj oda öreg!

logen.jpg

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 26.

Lucifer: Az Ördög (nem lehet) szerelmes

írta: negyedikfal
Lucifer: Az Ördög (nem lehet) szerelmes

A viszontlátás örömeinek napjait éljük: a Flash után a kedvenc playboy Sátánunk, ha csak egy rövid időre, de újra megnyitotta a LUX-ot , ezzel elindítva a három összefüggő epizódfolyamot. Szerencsére az Ördögben ezúttal sem kellett csalódnunk. A továbbiakban a Pokol egyik spoileres bugyrában találhatod magad!

Bűnös élvezet

Nem gondoltam volna, hogy anno pont a Lucifer fog nálam betalálni. Bírom a természetfeletti cuccokat és a vallásos témát - ha ezt a kettőt keresztezik, az telitalálat! - , viszont a krimi zsánerrel hadilábon állok.   Ez az epizodikus, egy rész-egy ügy szerkezet nálam már nem működik, pedig imádtam a The Mentalist-et, a CSI-t, a House-t. Ez utóbbi nem klasszikus krimi, révén a gyógyszerfüggő diagnoszta ...

Tovább Szólj hozzá

sorozat fox vallás dr.house sorozatkritika the mentalist nyomozós tom ellis luciver

süti beállítások módosítása