2017. jan 30.

Box Office-riadó: M. Night Shyamalan Alice-t is elintézte

írta: negyedikfal
Box Office-riadó: M. Night Shyamalan Alice-t is elintézte

Amerika még mindig mentális zavarban él: a huszonhárom személyiséget magába foglaló Széttörve dominanciája rendíthetetlen, holott egy aranyos kutya és egy zombi vadász is a trónjára tört. Még a Kaptár nagyasszonyának sem sikerült két vállra fektetnie az elmúlt években másodvirágzását élő indiai rendezőt.

Top ötös lista

Split: 26 millió dolláros hétvégi bevétel

A mentális problémákkal küszködő thriller kétségkívül impozánsan kezdett: egy hétvége alatt sikerült meg négyszereznie a készítési költségeket. A hét legnagyobb kérdése, hogy a kezdeti lendület kitart-e a folytatásra. Most már tudjuk: kitartott. A pozitív kritikák és a kedvező nézői reakciók jótékonyan hatottak a film eredményére. A második hétvégéjükre ugyan elvesztették a premiernézők 34%-át - ez elég jó csökkenés. Összehasonlításképp: a xXx 3. elbukta a nézők hatvan százalékát -, de így is sikerült 26 milliót „összeszenvedniük”. Lassan a nemzetközi forgalmazás is beindul: a tengerentúlról eddig 23 millió csordogált be a stúdió bankszámlájára. A Split globális eredménye két hét után átlépte a bűvös 100-as határt.

split_1.png

A Dog’s Purpose: 18 millió dolláros start

Még csak január végén járunk, de már megvan az új naptári esztendő első botrányfilmje. A Dog’s Purpose egy videóval vívta ki a nézők és különböző állatvédelmi szakszervezetek dühét. A felvétel tanulsága szerint az aranyos kutyát erőszakosan próbálnak meg rávenni egy jelenet végrehajtására. A videó hatására a PETA bojkottra szólította fel a kutya-és állatkedvelő nézőket. A film munkatársai természetesen tagadják a vádakat és azzal védekeznek, hogy manipulálták a videót. Bármi is legyen az igazság, a film eredménye megsínylette a felkavaró botrányt. A bizakodó premier előtti elemzésekkel szemben A Dog’s Purpose csak 18 millióval tudott nyitni, ám tekintve, hogy 22-ből forgott, anyagilag korrekt eredményt érhet el.

_a_dog_s_purpose.jpg

Hidden Figures: Hat hét után is jól tartja magát

Az Oscar-esélyes alkotás, a történetéhez hasonlóan, nem adja fel könnyen. Immár hatodik hete fut rendületlenül a multiplexekben, és bár az Akadémia jelölése biztosan felkorbácsolta a érdeklődést a film iránt, így is nagyon impozáns, hogy 11%-os nézővesztés mellett sikerült újabb 14 millió dollárt összematekozniuk. A Hidden Figures hazai földön át is lépte a 100-as mérföldkövet. Kiváló teljesítmény!

hidden_figures_2.jpg

Resident Evil: The Final Chapter: 13 millió dolláros start

Az amerikai nézőket finoman szólva is hidegen hagyta Alice utolsó zombis aprítása. A The Final Chapter alcímre keresztelt záró felvonásra csak 13 millió dollár értékben váltottak jegyet. Ez a sorozattörténetének leggyengébb nyitánya. Nem gond, majd a nemzetközi piac kihúzza a zombi ürülékből Paul W. Anderson franchise-zát, ahonnan már most sikerült 64 millió dollárt összevadászniuk. Ideje elengedni ezt a centes sorozatot.

resident_evil_the_final_chapter.jpg

La La Land: újabb 12 milliós bevétel

Ryan Gosling és Emma Stone lélekemelő musicaljére továbbra is vevő a nép, amire a díjszezon és a folyamatosan emelkedő vászonszám csak rátesz egy lapáttal. Damien Chazelle alkotása a hétvégén 43%-kal növelte a film bevételét. Amerikában át is lépte a 100 millió dolláros küszöböt, míg a nemzetközi forgalmazással együtt már 223 millió áll a La La Land neve mellett. Mi ez, ha nem valóra vált álom?

la_la_land_2.jpg

Szólj hozzá

split kaptár ryan gosling emma stone széttörve Resident Evil M. Night Shyamalan James McAvoy la la land Hidden Figures Box Office Dog’s Purpose