2017. már 28.

Richard Armitage a Naboo-n, Kirsten Dunst a Star Trek-ben!

írta: negyedikfal
Richard Armitage a Naboo-n, Kirsten Dunst a Star Trek-ben!

Még mindig nem fogyott ki a szufla az első és olykor meghökkentő szerepeket feldolgozó cikksorozatunkból. Bőven lehet meglepetésekre bukkanni egy-egy színész filmográfiájában. Ebben a részben Richard Armitage bebizonyítja, hogy statisztikaként is fel lehet érni a csúcsra, de láthatjátok Kirsten Dunst és Ryan Reynolds szárnypróbálgatásait is.

Előző részek tartalmából: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész

Richard Armitage

A hobbit sztárja nem először szerepel a blogon, a múltkor – bulvárosan megfogalmazva - Agatha Christie-hez fűződő kapcsolatával foglalkoztunk. Aki esetleg „nem nézte volna a műsort”: Richard Armitage még Középfölde előtt Az alibi című adaptációban öltött magára egy eléggé pokróc szerepet. Tölgypajzsos Thorin megformálója nemcsak kardforgatóként és gyanúsított bizonyított, hanem pilótaként is, méghozzá nem is akármelyik űroperában. A fájdalmasan végződő Star Wars - előzménytrilógia első epizódjában, a Baljós árnyakban ülhetett bele egy Naboo Fighter ülésébe. Szinte rá sem lehet ismerni.

richard_armitage_star_wars.jpg

Ryan Reynolds

A Deadpool sztárja mostanság filmről-filmre bizonyítja, hogy többre hivatott a kockahasú szépfiú skatulyánál. Bár a Life-hoz még nem volt szerencsém, de jókat olvastam Ryan Reynolds alakításáról, akiben talán a legvonzóbb az - női szemmel gondolom más is -, hogy gyermeki lelkesedéssel képes projektek mögé állni. A mocskos szájú antihős karrierje hajnalán - bizonyára ekkor is falta már a Deadpool történeteket - a kultikus X-aktákban vállalt szerepet. Jómagam is rajongók ezért a természetfeletti sorozatért, de rá speciel nem emlékszem, igaz, akkoriban nem is volt olyan név, akire felkaptam volna a fejemet. Ha esetleg köztetek van olyan, aki emlékszik rá, nyugodtan ossza meg a benyomását a teljesítményéről. Mit, kit, hogyan alakított?

x_aktak_ryan_reynols.jpg

Kirsten Dunst

A gyönyörű színésznő az első Pókember-filmekben formálta meg Peter Parker szerelmét, Mary Jane Watson-t. Kétség sem fér hozzá, hogy nem élete formáját hozta, de szerintem egyáltalán nem gyenge színésznő, a Kétarcú januárban kifejezetten tetszett a játéka. Több neves kollégájához hasonlóan - Tom Hardy és Bryan Singer -, Kirsten Dunst karrierjében is fontos állomást jelentett a halhatatlan Star Trek - franchise. Gyerekként a The Next Generation-ben vállalt szerepet. Törzsrajongótól kérdezném, hogy fontos szerepben tűnt fel vagy a cukiság-faktort erősítette?

star_trek_kirsten_dunst.jpg

Seth Rogen

Van néhány megcáfolhatatlan tény ezen a világon. Olyanokra gondolok, minthogy az ég kék, a fű zöld, a pizza finom. Ebbe a csoportba tartozik Seth Rogen is, aki egyet jelent a vígjáték műfajjal. Kár, hogy nem a minőségi vonalat képviseli, igaz, ez most nem idetartozik. James Franco haverja, mielőtt majdnem háborút robbantott volna ki Észak-Koreával, csak egy egyszerű fickó volt Dawsonék csapatában. A népszerű tini-sorozat anno igazi „utánpótlás egyesületként” funkcionált, hiszen olyan népszerű sztárokat „nevelt ki”, mint James Van Der Beek, Katie Holmes vagy Joshua Jackson. Na, meg lehetőséget biztosított Seth Rogen-nek is.

dawson_set_rogan.jpeg

Aaron Paul

A Breaking Bad sztárja az elmúlt években aktívan próbál minél több időt a szélesvásznon tölteni. Olyan nagyfilmekben láthattátok már, mint a nagyon gyenge Need for Speed vagy a félresikerült Exodus. Mindenki Jesse Pinkman-je karrierje kezdetén - Jessica Albához hasonlóan - a Beverly Hills 90210-ben vállalt szerepet. Ha jól látom, akkor az epizódban is kezdő színészt alakított. Követtétek a tini sorozatot? Anno a televízióban, a délutáni sávban próbáltam meg - különórák mellett - aktívan követni a sorozat eseményeit.

aaron_paul_beverly_hills.gif

Szólj hozzá

star wars star trek válogatás kirsten dunst 2017 seth rogen ryan reynolds richard armitage aaron paul x-akták