2017. feb 26.

Tom Hardy fiatalon a Star Trek világában kalandozott!

írta: negyedikfal
Tom Hardy fiatalon a Star Trek világában kalandozott!

A tematikus cikksorozatunkban eddig olyan neves színész szárnypróbálgatásainak, első szerepeinek, meglepő felbukkanásainak jártunk utána, mint Brad Pitt, Scarlett Johansson vagy Gerard Butler. A folytatásban többek között Casey Affleck, Tom Hardy és Joseph Gordon-Levitt került terítékre. Sőt: még egy meglepetés vendéget is hívtunk!

 

Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt olyan filmekben bizonyította már a tehetségét, mint az Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, a Looper vagy az 500 nap nyár. A népszerű színész rendezőként is kipróbálta magát: a Don Jon című film kamerái mögött állt be, amiben Scarlett Johansson kedvéért – érthető! – még a főszerepet is magára vállalta. Szerintem nagyon tehetséges színész, aki a jövő álomgyárának egyik meghatározó alakja lehet. Mielőtt a hollywoodi producerek felfigyeltek volna a kölyökképű színészre, a Snowden sztárja szorgalmasan végigjárta a szamárlétrát. Egészen fiatalon a Numb3rs-ben – itthon Gyilkos számok címen futott a széria – keveredett egy szövevényes bűnügybe, amit csak a matematika segítségével lehetett megoldani.

joseph_gordon_levitt_gyilkos_szamok.png

Bryan Singer

A mutánsok szakavatott rendezője, Bryan Singer - aki egy nagyon alulértékelt, de hagyományőrző Superman-történetet is tető alá hozott – időről-időre „,másodállásban” televíziózik. A népszerű Doktor House című sorozat fűződik a nevéhez, ahol a produceri teendők mellett kétszer instruálta a zabolázatlan, mogorva diagnosztát. Sőt: a színészi ambíciókkal kacérkodó sztárrendező egy alkalommal fel is tűnt a sorozatban. Az első évad tizenkettedik epizódjában vállalt egy cameoszerepet. Természetesen direktort alakított.

bryan_singer_house.jpg

Andrew Garfield

A második generációs Pókember-filmek sztárja, Andrew Garfield már a kétezres évek eleje óta a pályán van. Az átütő sikert és a világhírnevet David Fincher filmjének, a The Social Network-nek köszönheti. Sajnáltam, hogy szögre kellett akasztania a pókháló kilövőt, mert látszott a színészen, hogy szívvel-lélekkel, és ami a legfontosabb, jól formálta meg a karaktert. Mel Gibson filmje, A fegyvertelen katona bizonyára gyógyír lehetett a lelki sebeire, hiszen Oscar-díj jelölésig jutott. Talán kevesen tudjátok, de a népszerű színész a kultikus sorozatban, a Doctor Who-ban is szerepelt vállalt. Nem követem a szériát, milyen szerep jutott neki? A kép tanulsága szerint elég változatos csapatba válogatták be.

andrew_garfield_doctor_who.jpg

Tom Hardy

Kevés olyan népszerű és körülrajongott sztár „rohangál” ma Hollywoodban, mint Tom Hardy. Ugyan elismertem a színész tehetségét és a képességeit, ám viszonylag nehezen sikerült megbarátkoznom vele. Ha jól emlékszem, a Legenda jelentette a fordulópontot a kapcsolatunkban. Nagyon szépen jelenítette meg a két, egymástól totál eltérő személyiséget.  Azóta követem aktívan a karrierjét - A visszatérőben is érzésem szerint ő volt a jobb. Jelenleg is ott vagyok minden Taboo-epizódnál, ami szerintem az év egyik legjobb és legkidolgozottabb sorozata. Sokszínű pályáját jól mutatja, hogy egyszer még az űrben is kalandozott. A kultikus Star Trek- franchise Nemezis alcímre keresztelt történetében tűnt fel. Sosem voltam nagy rajongó, ezért nem tudom megmondani, hogy mennyire volt jó, emlékezetes a játéka. Az ellenséget formálta meg? Szívesen fogadnék véleményeket. Egy ideje tervezem, hogy jobban belemerülök ebbe a világba.

tom_hardy_star_trek.jpg

Ha már Star Trek: az illusztris társaságunk egyik tagja, Bryan Singer duplázni tudott, ugyanis a direktor karrierje hajnalán Tom Hardy-val együtt szerepelt a Nemezis alcímre keresztelt Star Trek-filmben. Első ránézésre az Enterprise legénységet alakította. De javítsatok ki nyugodtan, ha tévedek!

bryan_singer_star_trek.jpg

Casey Affleck

Érdekes és izgalmas rádöbbenni, hogy a ma már ünnepelt sztárok néha egészen kis szerepeket is elvállaltak azért, hogy minél több időt tölthessenek a vászon, krediteket gyűjtögethessenek és elinduljanak ezen a nagyon szép, de borzasztóan nehéz karrierösvényen. A régi város sztárja, Casey Affleck, aki mostanság elemi erővel harcol a múlt démonjait, egykor almás pitét sütött. Jobban mondva Tom Myers szerepében tanácsokat adott a testvérének, Kevin-nek, hogyan kell csajozni és fergeteges nyári élményeket szerezni.

casey_affleck_amerikai_pite.png

Szólj hozzá

válogatás bryan singer casey affleck tom hardy Andrew Garfield joseph gordon-levitt