2017. feb 09.

Brad Pitt is Dallasban kezdte! – 1. rész

írta: negyedikfal
Brad Pitt is Dallasban kezdte! – 1. rész

Érdekes jelenség az idő.  Vegyük példának a címben megjelölt színészt, Brad Pitt-et. Amikor elkezdtem ismerkedni és rajongani a filmvilág iránt, a népszerű színész már ünnepelt hollywoodi csillag volt, s egészen eddig a cikkig fel sem merült bennem, hogy nem a csúcson kezdte. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy senki sem a Walk of Fame-en születik, mégis valahogy természetesnek vettem, hogy Brad Pitt befutott sztárként született. Tematikus cikksorozatom első része talán nektek is szolgál egy-két meglepetéssel.

Brad Pitt

Ha már vele indítottam a cikket, akkor kezdjük rögtön Brad Pitt-tel. Az ünnepelt filmcsillag, aki mostanság sajnos a bulvárlapok címlapjának „első embere”, egy sor kiváló alkotáshoz adta már a nevét hosszúra nyúlt karrierje során. Talán kevesen tudják róla, de a népszerű (szappan)sorozatban, a Dallasban formálta meg Randy karakterét. Valaki esetleg emlékszik rá? Az örökfiatalság receptjének birtokában lehet, mert nem sokat öregedett.

brad_pitt_dallas.jpg

Scarlett Johansson

Hollywood egyik legkeresettebb színésznője, a Marvel-univerzum meghatározó szereplője, a férfiak vágyálma, Scarlett Johansson sem Fekete Özvegyként kezdte. A világ legszebb nőjének is választott színésznő hosszú évekkel ezelőtt megpróbálta megvédeni az otthonát. Jobban mondva: a hős kisfiú - aki Macaulay Culkin örökségét vette át – testvérét alakította a Reszkessetek betörők 3.- ban, ami már csak a címében nőtt fel Kevin kalandjaihoz.

reszkessetek_betoro_3.jpg

Zac Efron

A hollywoodi tucatvígjátékok ügyeletes sztárja, Zac Efron is hosszú utat járt be, míg végleg maga mögött tudta hagyni a Disney-skatulyát. Bár nem kapcsolódik szorosan a témához, de érdemes megnézni a Parkland című filmet, amiben kivételesen drámai szerepben tűnt fel, és szerintem nem is volt vállalhatatlan az alakítása. A Disney „utánpótlás akadémiájának csillaga” a mai napig is töretlen sikerrel futó NCIS-ben is szerepet vállalt.

zac_efron_ncis.jpg

Neil Patrick Harris

Az Így jártam anyátokkal és a Netflix sikerszériájának, A Series of Unfortunate Events sztárjának, Neil Patrick Harris-nek a karrierje sem tegnap kezdődött. A mozifilmekkel - Holtodiglan - is kokettáló színész „kölyökkorában” egy örök klasszikusban, a Gyilkos sorokban is feltűnt (Angela Lansbury) oldalán. Brad Pitt-hez hasonlóan láthatóan Neil Patrick Harris is a „kortalan” színészek sorát gazdagítja.

gyilkos_sorok_neil_patrick_harris.png

Evan Peters

A megfiatalított X-Men filmek villámlábú hőse, Evan Peters szerintem azon kevés feltörekvő fiatal közé tartozik, aki idővel nagy karriert fog befutni Hollywoodban. Tehetsége mellett alázat, szorgalom, többdimenziós sokoldalúság és precizitás jellemzi a játékát. Ezt szerintem minden American Horror Story-rajongó meg tudja erősíteni. Ryan Murphy horror- antológiájában évről-évre lenyűgöző teljesítményt nyújt. Jessica Lange kiválása után Evan Peters lett a széria húzószínésze. Mielőtt azonban csatlakozott volna a mutánsokhoz és elmerült volna a különböző klasszikus horror témákban, apró szerepekkel próbálta bővíteni a credit-listáját. Ennek egyik állomása a Dr. House című sorozat, amiben egy olyan fiatal betegeket alakított, aki rosszkor volt rossz helyen.

even_peters.jpg

Emily Deschanel

A Bones című sorozat sztárja, Emily Deschanel sem bűnügyi antropológusként kezdte a filmszakmát. Talán nem tudtátok, de a bájos színésznő egy képregény-filmben is feltűnt. A Sam Raimi-féle Pókember 2.-ben kiemelt statiszta-szerepkört tölthetett be – kétmondatos szerep -: egy flegma recepcióst alakított, aki nem volt hajlandó fizetni a pizzáért. Pedig, ha tudta volna, hogy a hálószövő szállította ki, biztos busás borravalót adott volna.

bones.gif

Szólj hozzá

ncis dallas brad pitt dr.house zac efron neil patrick harris gyilkos sorok így jártam anyátokkal evan peters american horror story Scarlett Johansson Emily Deschanel Pókember. Reszkessetek betörők 3