2017. már 06.

Box Office: Tarolt Logan utolsó futása

írta: negyedikfal
Box Office: Tarolt Logan utolsó futása

Ahogyan azt a kedvező kritikai és nézői visszajelzésekből sejteni lehetett, Hugh Jackman véres könnyei letarolták a teljes élmezőnyt. Wolverine hattyúdala miszlikbe aprította a konkurenciát, igaz, a „zsebpénzből” forgatott, az év eddigi legjobb horrorfilmjének tartott Get Out jól megtartotta a nézőit. Úgy tűnik, hogy a nézőknek tetszik az a vonal, amit a FOX elkezdett a Deadpool-lal.

Logan – 85 millió dollár

A napokban fogom megnézni a kritikusok által az égbe magasztalt utolsó Rozsomák kalandot. Látva az erősen depresszív atmoszférájú előzeteseket, a hangulatos jelenetképeket és Hugh Jackman meggyötört kinézetét, hitelt adok a nézők és az ítészek véleménynek: James Mangold második Wolverine rendezését az utóbbi évek legjobb képregény-adaptációjának tartanak, ami nem kis szó, tekintve, hogy a zsánerben évek óta hatalmas a konkurencia, széles a repertoár. A témára fogékony nézőket meggyőzte a pozitív hírverés és FOX depresszív marketing kampánya: a premier hétvégén 85 millió dollár vándorolt a stúdió bankszámlájára. A kiábrándító első eredettörténet után az adamantium karmokkal ellátott hős kapott egy nagyobb gyomrost a rajongóktól, amiből nem volt egyszerű felállni. Nem lehetett könnyű újra elnyerni a nézők szeretetét. James Mangold-nak, ami nem sikerült először (The Wolverine), az sikerült másodszor: helyrehozta a megtépázott szuperhős renoméját. Ismerve a rajongók/nézők véleményét, nem hiszem, hogy bődületesen nagy nézővesztést kell elkönyvelniük a következő hetekben. Szépre, méltóra és anyagilag sikeresre sikeredett a búcsú. Hugh Jackman miatt örülök a Logan teljesítményének: annyi mindent tett bele ebbe a karakterbe, hogy megérdemelte, hogy ne a hátsó ajtón keresztül kelljen távoznia.

logan.gif

Get Out– 26 millió dollár

Minőség szempontjából Amerikában évek óta a kis költségvetésű horror történetek tarolnak. Tavaly nálam a Don't Breathe a teljes horror kínálatot elverte, pedig csak szűk tíz millió dollárból forgatták. Ékes példája annak, hogy a szűk anyagi keretet hogyan lehet jó ötletekkel kompenzálni. Idén a Get Out ülhet fel az amerikai horror zsáner trónjára. A négy és fél millióból forgatott rasszista történet 33 millió dollárral nyitott, amivel egy hétvége alatt rögvest meghétszerezte a készítési költségeket. A Get Out a második hétvégéjét gyönyörű, minimális nézővesztéssel - 21% - abszolválta, újabb 26 milliót gyűjtve a stúdió bankszámlájára. Csak nehogy kitalálják, hogy kell nekik a folytatás!

get_out.jpg

The Shack – 16 millió dollár

Sam Worthington a The Shack című filmjével iratkozott fel a heti premierfilmek listájára. Sajnos rosszul választhatod, mert az új drámája alaposan leszerepelt az ítészek előtt: a Rotten Tomatoes-on jelenleg 16%-os kritikai indexen áll. Nem túl acélos teljesítmény. A gyenge minőség ellenére a nyitóhétvége korrektre sikeredett: a The Shack 16 millió dollárral tudott kezdeni, amivel a Lionsgate elégedett lehet.

the_shack.jpg

The LEGO Batman Movie – 11 millió dollár

Gotham Sötét Lovagja sosem adja fel. Még akkor sem, ha a köpenye nem élő szövetből, hanem pixelekből készült. Bár a konkurens stúdió képregényhősével szemben nem volt reális esélye, ám panaszra így sincs oka: egy hónap még mindig ott van a legjobb ötben. Korrekt, 39%-os nézővesztéssel sikerült újabb 11 millió dollárt összejátszaniuk, amivel Amerikában már 148 milliónál tart Bruce Wayne Vállalata. A globális összeredménye pedig átlépte a negyedmilliárd dolláros mérföldkövet.

lego_batman_4.jpg

Before I Fall – 4.9 millió dollár

Lejáróban a young adult történetek szavatossága? A beavatott- és Az útvesztő-szériában még van puskapor, de minden más próbálkozás - például az 5. hullám - silány középszerűségbe, és csendes nézői közönybe fullad. Ezúttal Zoey Deutch (Dirty Grandpa) vezényletével próbáltak beférkőzni a fiatalok kegyeibe. Nem sok sikerrel. Az időhurok komponenssel nyakon öntött dráma, a Before I Fall borzasztó gyengén kezdett: mindössze 4.9 millió dollár értékben váltottak jegyet a young adult produkcióra. Érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel csak 220.000 dollárral tudtak többet hozni a mozikban már négy hete futó John Wick-nél.

before_i.png

Szólj hozzá

Hugh Jackman The Wolverine Logan Before I Fall The Shack Box Office The LEGO Batman Movie Get Out