2017. már 12.

Négy merész crossover terv!

írta: negyedikfal
Négy merész crossover terv!

King Kong visszatérésével - ez a gorilla tényleg rohadt magas! -, na meg azzal a megmásíthatatlan ténnyel, hogy a nagyra nőtt gorillát pár év múlva összeeresztik a szörnyek királyával, Godzillával, adja a magát a kérdés: még milyen elképesztő, eszement crossover ötletekkel rukkolhatnak elő a stúdiók? Láthatjuk, hogy jelenleg a történet-és karakteregyesítések a legjövedelmezőbbek a kasszáknál.  Íme, pár olyan komolytalan ötletem, ami legalább annyira kell, mint a 2020-as állati nagy balhé: semennyire!

Miss Marple és Hercule Poirot

Ha már a Koponya-sziget uralkodóját össze lehet ugrasztani a szörnyek királyával, akkor Agatha Christie két halhatatlan hősét miért ne lehetne összeboronálni egy nagyívű nyomozás erejéig? Képzeljétek el, hogyha a kettőjük dedukciós képessége és szürkeállománya összeadódna, milyen gyorsan az ügy végére lehetne érni. Szerintetek működhetne ez a koncepció? Élvezetes lenne? Vajon a két zseniális elme megférne egy csárdában?

marple_poirot.jpg

A valóságban egyszer már megtörtént a nagy találkozás!

John Wick és Jason Bourne

Egy közös pont biztos van a Rémkirályban és a memóriazavaros CIA-ügynökben: mindkettőjük kezében egy egyszerű ceruza vagy toll is halálos fegyverré válik. Jobban belegondolva, a helyzetük is hasonló, hisz mindketten űzött vadak. Amíg Jason Bourne-t a saját ügynöksége - Alicia Vikander-rel az élen – próbálja kézre keríteni, addig John Wick életét egy seregnyi bérgyilkos készül pokollá tenni. Ilyen kiszolgáltatott, reményvesztett helyzetben elkér egy barát, vagy legalábbis egy szövetséges.

A koncepciót - hollywoodi producerek fejével gondolkodva, a sablonos receptkönyvet felhasználva - úgy tudnám elképzelni, hogy mielőtt kölcsönösen fedeznék egymás hátát, előtte ökölharcot vívnának, megválaszolva a rajongók legnagyobb kérdését: John Wick vagy Jason Bourne a jobb? Ezután közös erővel, egyenként leszámolnának az alvilág és langley-i küldötteivel. Esetleges anyagi siker esetén a kötelező folytatásra érkezhetne Bryan Mills és Aaron Cross.

john-wick-vs-jason-bourne.jpg

James Bond és Harry Hart

A Kingsman nézése után elgondolkodtam azon, hogy milyen jó lenne, ha James Bond is visszatérne a gyökereihez. Nem mintha a Daniel Craig-éra rossz lenne, sőt: sokáig újszerűen hatott ez a ridegebb ábrázolás mód. Nyilván, ehhez színészcserére lenne szükség, ami visszahozhatná az Ian Fleming - féle világot. Ha ez megtörténne, akkor a két rivális „iroda” legjobbjai, James Bond és Harry Hart összefoghatna a világ megmentésének érdekében. A két elegáns ügynök és rengeteg hajmeresztő kütyü, mellé olyan történetre lenne szükség, amiben jól megfér egymás mellett a Kingsman parodisztikusabb felütése és a Bond-filmek viszonylagos racionalizmusa.

harry-hart-vs-james-bond.jpg

Daniel Craig-gel is működhetne a koncepció? 

Jack Bauer és John McClane

A Nakatomi Torony hősében és a CTU legjobb emberében több közös pont is akad. Mindketten legyőzhetetlenné válnak, ha fegyver kerül a kezükbe, és leginkább „rövidtávon” halálosak. Kollégájához hasonlóan John McClane is viszonylag gyorsan lerendezni azokat az embereket és szervezeteket, akik veszélyt jelentenek az országára vagy a családjára. Ha jól emlékszem, akkor évekkel ezelőtt volt is arról szó, hogy összeeresztik a véres trikójú rendőrt Jack Bauer-rel. A történetet sem kellene túlbonyolítaniuk: komoly terrorveszély - aktuális téma és szeretik az amerikai írók/rendezők kellően sztereotipizálni ezt a témát - fenyegetné az országot, amit csak ketten lennének képesek megállítani. Bármennyire is erőltetett lenne egy ilyen közös film, azért a Kiefer Sutherland - Bruce Willis páros elég energikus és badass lenne a vásznon.

die_hard_24_2.jpg

Szólj hozzá

24 válogatás crossover 2017 jason bourne poirot king kong Miss Marple Godzilla Die Hard john wick