2017. máj 01.

Smallville nemcsak Superman, hanem Evangeline Lilly bölcsője is!

írta: negyedikfal
Smallville nemcsak Superman, hanem Evangeline Lilly bölcsője is!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de azért szeretem ezt a nyomozós rovatot, mert olyan meghökkentő felfedezésekre bukkanhatunk, mint a sokadszorra felemlegetett Richard Armitage esete. Ezek a statisztából sztár-jelenségek a legizgalmasabbak, amiből szerencsére most is került a kínálatba. Ezúttal a kansasi kisváros, Superman gyerekkori otthona, Smallville került igazán fókuszba, ahonnan Amy Adams mellett a gyönyörű tünde és a lehengerlő S.H.I.E.L.D. ügynök is indult.

Előző részek tartalmából: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész

Evangeline Lilly

A hobbit-filmek és a Marvel-birodalom gyönyörű színésznője, Evangeline Lilly ékesen példázza azt, hogy tehetséggel, kitartással és szorgalommal tényleg el lehet érni a kitűzött céljainkat. Mint az élet bármely területén - szakmától függetlenül - ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk, bizony szükség van alázatra és olyan első munkánkra, amik ugyan nem túl látványosak, de hosszú távon célra vezetőek. A gyönyörű tünde is úgy kezdte, ahogy a törpök királya: statisztaként. A népszerű, tíz szezont és több mint kétszáz epizódot megélt széria készítői megkedvelhették a lelkes színésznőt, ugyanis a legenda berkein belül több különböző - akkor még láthatatlan - háttérszerepet is kapott. Többek között játszhatott a folyosón vidáman csellengő gimnazista diákot és érdeklődő filmkedvelőt.

evange_lilly_smallville_1.png

evange_lilly_smallville_2.png

evange_lilly_smallville_3.png

Dave Bautista

A hetedik részben A galaxis őrzőbeli kolléganőjével, Zoë Saldana-val foglalkoztunk, aki az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztályban szerepelt Mariska Hargitay oldalán. James Gunn sajátos színezetű űroperájában a Pusztítót (Drax) megformáló pankrátor, Dave Bautista a Marvel előtt is kacérkodott a filmezéssel. Méghozzá a Smallville című sorozatban vállalt szerepet, igaz, elkövette azt a súlyos hibát, hogy ökölharcra hívta ki a vörös köpenyes szuperhőst. Érdekesség, hogy mindkét karakter hasonló személyiségjegyekkel - túlzott forrófejűség és agresszivitás - rendelkezik.

dave_batista_smallville.jpg

Cobie Smulders

A harmadik és egyben utolsó sztárunk, aki Smallville-ből érkezett, Cobie Smulders. A gyönyörű és tehetséges színésznő a világhírnevet végül a kilenc szezont megélt sorozattal, az Így jártam anyátokkal szerezte meg. Érdekes, hogy mindhárom színész, aki Smallville-ből költözött át a nagyvászonra, egyenesen a konkurens képregény-birodalomig, a Marvel-ig jutott. De a témánál maradva: Evangeline Lilly-vel ellentétben Cobie Smulders hangsúlyosabb jelenlétet kapott a szérián belül: a negyedik évad kilencedik epizódjában Shannon Bell figuráját ölthette magára.

cobie_smulders_smallville.jpg

Daniel Craig

 Ideje elhagyni az amerikai kisvárost, Smallville-t. Superman kamasz éveiből egy sokkal sötétebb, szomorúbb és szégyenletesebb időszakba lépünk át. A Nobel-díjas Kertész Imre könyve, a Sorstalanság (is) felhívja a figyelmet az emberiség legsötétebb óráira, emlékeztetve, hogy bár a történelem gyakran ismétli önmagát, a holokausztnak soha többet nem szabad megtörténnie. A Sorstalanság szerintem kiváló alkotás, csak a megértése - hasonlóan a Saul fiához - életkorhoz van kötve. Anno amikor először láttam, akkor is felszisszentem Daniel Craig láttán. És nem azért, mert annyira nagy sztárként kezelték volna már 2005-ben, egyszerűen csak a vetítés előtt napokkal néztem meg újra a Tomb Raider első részét. A népszerű színész amerikai katonaként érkezett Köves Gyuri segítségére.

daniel_craig_sorstalansag.jpg

Felicity Jones

A nyolcadik aktánkat a Star Wars-saga mellékhajtásának, a Rogue One-nak a sztárja, Felicity Jones zárja. A színésznő szépségére már A csodálatos Pókember 2. részében felfigyeltem, igaz a világhírnevet az űropera vagány lázadója hozta meg a számára. Sajnos azóta leszerződött a jobb sorsot érdemlő Dan Brown-adaptációra, az Inferno-ra.

Felicity Jones, mint rengeteg kollégája, szintén a sorozatok világában kezdte a karrierjét. Az alábbi jelenetképet a Doctor Who című kultikus sci-fi szériából hoztam. Nem vagyok kimondottan Steven Moffat által is írt sorozat rajongója - a készítő zsenialitását természetesen elismerem -, így érdekelne minden vélemény a színésznő alakításáról. Fontos szerepet kapott vagy csak díszes kiegészítőként volt jelen?

felicity_jones_doctor_who.png

Szólj hozzá

válogatás 2017 Cobie Smulders Daniel Craig első szerepek Evangeline Lilly Dave Bautista Felicity Jones