2017. már 06.

A Nakatomi Torony-ostromának hőse Miamiban, Leonardo DiCaprio Lassie-vel múlatta az időt!

írta: negyedikfal
A Nakatomi Torony-ostromának hőse Miamiban, Leonardo DiCaprio Lassie-vel múlatta az időt!

Immár a negyedik epizóddal jelentkezik a ma már népszerű, ünnepelt színészek pályafutásának kezdeti szárnypróbálgatásival foglalkozó rovatunk. Ezúttal - többek között - bemutatkozik a kutyatartó Leonardo DiCaprio, a Miamiban dolgozó kultikus nyomozópáros orra alá borsot törő Bruce Willis és az orvosi ellátásra szoruló gyönyörű Jessica Chastain.

Leonardo DiCaprio

A visszatérő sztárjáért, Leonardo DiCaprioért több millióan lelkesednek világszerte. Igazi nézőmágnes sztár, aki nagyon ügyesen, jó érzékkel választ szerepeket. Mielőtt azonban Martin Scorsese kedvenc „tanítványává” nőtte volna ki magát, gyerekszínészként kutyákkal foglalkozott. Kölyökként Glen szerepében két epizódban is feltűnt Az új Lassie című sorozatban.

leonardo_dicaprio_lassie.gif

Bruce Willis

A Nakatomi Torony-ostromának hősét, a földet veszélyeztető aszteroidák rémét, Bruce Willis-t nem kell senkinek sem bemutatni. A népszerű színész sajnos egyre inkább Nicholas Cage-szindrómában szenved: nem adja drágán magát, legyen szó bármilyen gyenge scriptről. Lehet, hogy kevesen tudjátok, de mielőtt Bruce Willis magára húzta volna a véres trikót, Miamiban rontotta a levegőt. Don Johnsonékkal sikerült is összeakasztania a bajszát. Megjött a kedvem, hogy újranézzem az akciósorozatot.

bruce_willis_miami_vice.jpg

Jessica Chastain

A napokban sokat dolgoztam a következő kis random bejegyzésemen, amiben a televíziós sorozatok helyzetérők/szerepéről elmélkedtem. Többek között azt boncolgatom benne, hogy a szériák, a vegytiszta szórakoztatás mellett, afféle „utánpótlás csapatként” is funkcionálnak. Erre szerintem jó példa a Vészhelyzet, ami olyan sztárokat nevelt ki Hollywoodnak, mint George Clooney vagy Noah Wyle. Sőt: olyan neves színészeknek is biztosított képernyős megjelentést, mint Chris Pine és Jessica Chastain. A gyönyörű és szerintem baromi tehetség színésznő a Vészhelyzet tizedik évadának tizenhatodik epizódjában tűnt fel Dahlia Taslitz szerepében. Emlékeztek rá?

jessica_chastain_er.jpg

Jessica Alba

Nincs kétségem afelől, hogy Jessica Alba régen és most is a férfinézők nem túl titkos vágyálmainak szereplője. A vékonyka színészi eszköztárát ügyesen kompenzálja a szépségével és a magával ragadó kisugárzásával. Szerintem sokunk számára miatta volt igazán emlékezetes a Sin City. Mielőtt Jessica Alba felejthetetlen striptease táncot lejtett volna, a Beverly Hills tiniktől zajos környékén élt: két epizódban is feltűnt Leanne szerepében Jason Priestleyék oldalán. Ti követtétek a kultikus sorozatot?

jessica_alba_bevery_hills_90210.jpg

Jack Gleeson

Több Trónok Harca-rajongó barátom gyűlölte Joffrey Baratheon-t. Ugyan meg tudom érteni, de velük ellentétben imádtam minden megmozdulását. Ez nagyban köszönhető Jack Gleeson játékának, aki nagyon erőteljesen élt együtt a figurával. A mai napig hiányzik, sajnálom, hogy „el kellett hajóznia” Westeros-ról. A fiatal színész mielőtt uralkodói babérokra tört volna, kiskölyökként összefutott a Denevéremberrel. Ha Gotham Lovagja tudta volna, hogy mivé válik, lehet, hogy nem menti meg!

batman_vs_joffrey.jpg

Szólj hozzá

válogatás 2017 Leonardo DiCaprio Bruce Willis Jessica Alba Jessica Chastain Jack Gleeson