2017. feb 10.

Workout: „átmozgató” edzés szuperhős módra!

írta: negyedikfal
Workout: „átmozgató” edzés szuperhős módra!

workout_cover.jpg

Szuperhőssé válni kemény feladat! Nem csak az éjszakákba nyúló forgatások, a soha véget nem érő sajtókörutak, a stúdió producereinek nyomása, a rajongók szélsőséges kirohanásai és a kritikusok örök elégedetlenségei okoznak nehézségeket. Egy-egy dollármilliós szerep mentális terhe mellett a fizikai fájdalomra is fel kell készülni. A forgatások előtt és alatt is komoly edzésterv szerint kell élni és dolgozni. Folytatásos koncepciók esetében - melyik nem az? - gyakran utána is. Hétfői (szuperhős)edzés előtt (izom)lazító hétvégi poszt következik!

Green Arrow

Stephen Amell kétségkívül nem a legtehetségesebb színész a szakmában, mégis Star City őrangyalaként maximálisan megállja a helyét. A népszerűségére a social médiában nyújtott aktivitása is rátesz egy lapáttal. Úgy is fogalmazhatnék, hogy jól áll a kezében az íj, a fején pedig a zöld csuklya. A színészi eszköztárának hiányát ellensúlyozza a karakter, a történet és a rajongók iránti alázata. Máskülönben nehezen találna olyan motivációt, amivel ki lehetne bírni azt a megterhelő edzőtermi munkát és a rendszeres parkour tréningeket, amit a videón is láthattok.

Edzésterv (nem biztos, hogy a videóban látott):

arrow.jpg

Thor

Asgard trónörököse sem Odintól örökölte az izmait. A villámok istenét megformáló Chris Hemsworth kezet foghat Stephen Amell-lel - és még jó pár kollégájával -, hiszen a színészi teljesítményét maximum közepes osztályzattal lehetne díjazni. Nem véletlen, hogy még nem sikerült belépnie az A-listás státuszba, pedig többször próbálták ráhúzni a húzónév-címkét. Thorként viszont bizonyított, és láthatóan egy-egy forgatásra sem csak a fizetési csekkek átvételével készül. Izzasztó küzdősporttal pörgeti fel magát a soron következő pörölyhajításra.

Edzésterv (nem biztos, hogy a videóban látott):

thor.jpg

Wolverine

Hugh Jackman idén végleg szögre akasztja a karmait. Rozsomákként úgy gondolom, hogy sikeresen helytállt a vásznon, a forgatókönyvek silány minőségért nem őt kellene elővenni. Idén a mozikba kerülő Logan első látására ígéretesnek tűnik – az előző két felvonást nem nehéz felülmúlni -, de várjuk ki a végét. A népszerű amerikai színészt szintén nem érheti az a vád, hogy felkészületlenül érkezett volna a forgatásokra. Láthatóan kellőképpen megküzdött a súlyokkal.

Edzésterv (nem biztos, hogy a videóban látott):

wolverine.jpg

Xander Cage

Vin Diesel a felsorolás kakukktojása, mivel Xander Cage nem éppen szuperhős, a filmjei pedig még borzalmasak is, de elismerés illeti azért a munkáért, amit fizikálisan beletett az extrém sportoló ügynökbe. Kár, hogy a karakter visszatérő filmjének scriptjében nem volt ennyi izom…

Iron Man

Hollywood és a Marvel birodalom ünnepelt sztárja, Robert Downey Jr. - aki messze a legtöbb gázsit teszi zsebre egy-egy világmegmentésért - szintén komoly vasedzéseken vett részt. Az alábbi videó az Avengers 2. felkészülése alatt készült. Érdekes, hogy még Robert Downey Jr.-nak is izzasztó tréningeken kellett részt venni, holott az egész testét tetőtől-talpig páncél fedi, a mozgását pedig nem kevés VFX segíti. A forgatás ellenben így is nehéz lehet, biztos nagyfokú állóképességre van szüksége, ráadásul a civil jelenetekben - ironikusan szólva - rondítaná az összképet a sok szép, kisportolt testű férfi és nő között.

Edzésterv (nem biztos, hogy a videóban látott):
iron_man.jpg

Szólj hozzá

fun ironman thor logan hugh jackman robert downey jr. green arrow chris hemsworth Vin Diesel stephen amell xXx3